۹ دی ۱۳۹۸، ۱۰:۴۱

معاون دادستان‌کل کشور:

فضای مجازی کشور نیازمند حماسه ۹ دی دیگری است

فضای مجازی کشور نیازمند حماسه ۹ دی دیگری است

اصفهان -معاون دادستان‌کل کشور گفت: منافقان در پوشش جدید و از طریق فضای مجازی در حال نفوذ برای فتنه‌انگیزی در کشور هستند و شبکه‌های مجازی درست همانند خانه‌های تیمی برای آنها عمل می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد جاوید نیا شامگاه یکشنبه در مسجد مصلای قدس اصفهان با بیان اینکه مسئولان باید حق صندلی مسئولیت خود را ادا کنند، اظهار داشت: در طول تاریخ انقلاب اسلامی و حتی پیش‌تر از آن هزاران شهید جان خود را فدای این مرز و بوم کرده‌اند بنابراین مسئولان در هر پستی که بر صندلی مسئولیت تکیه زده‌اند وظیفه سنگینی بر عهده دارند و باید دین خود را به شهدای این مرز و بوم ادا کنند.

وی با بیان اینکه هدف از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات ارتباط بهتر با دنیاست، ابراز داشت: ارتباط با دنیای خارجی موجب گسترش و ترویج فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی ما به جهانیان می‌شود و بر این اساس برای حفظ استقلال کشور توأم با ارتباط با دنیای بیرونی راه‌اندازی این شبکه ملی ضرورت دارد.

امروز بیگانگان از طریق شبکه‌های اجتماعی خارجی در حال خط دهی به ما هستند

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور با اشاره به اینکه امروز بیگانگان از طریق شبکه‌های اجتماعی خارجی در حال خط دهی به ما هستند، تاکید کرد: بیشترین مخاطبان این شبکه‌ها جوانان ۱۵ تا ۲۳ ساله هستند و بر این اساس با توجه به ذهنیت آفرینی و خط دهی این شبکه‌ها باید متوجه این نوع از تهاجم فرهنگی به کشورمان باشیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

وی با اشاره به اینکه کانال‌های خط دهنده در این شبکه‌های مجازی درست همانند خانه‌های تیمی اوایل انقلاب عمل می‌کنند، بیان داشت: نقش این شبکه‌ها در فتنه‌های اخیر و تجمع برخی جوانان در این اغتشاشات کاملاً واضح و مشخص است.

منافقان در پوشش جدید و از طریق فضا مجازی در حال نفوذ در کشور هستند

جاوید نیا با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی (ره) بسیاری از منافقان طی عملیات مرصاد از کشور رانده شدند، تاکید کرد: امروز همین منافقان در پوشش جدید و از طریق فضا مجازی در حال نفوذ برای فتنه‌انگیزی هستند اما امروز آنها تنها نیستند و با همکاری عربستان سعودی و سلطنت‌طلبان این نفوذ و تهاجم فرهنگی را شکل داده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم فضای مجازی به فرصتی طلایی برای ضد انقلاب مبدل شود، تاکید کرد: تاکنون ۶ هزار حساب توئیتر که زیر نظر بن‌سلمان از عربستان سعودی اداره می‌شد شناسایی و حذف شده است.

ضرورت آموزش‌های بنیادی و اساسی در ارتباط با نحوه رفتار در فضای مجازی

معاون دادستان‌کل کشور با اشاره به صحبت‌های رهبر انقلاب مبنی بر اینکه فضای مجازی قتلگاه جوانان کشور است و جنگ اصلی کشور در این فضا رقم می‌خورد، گفت: نکته مهم در این میان این است که نمی‌توان مردم را برای وارد نشدن به شبکه‌های اجتماعی وادار کرد اما لازم است آموزش‌های بنیادی و اساسی در ارتباط با نحوه رفتار در فضای مجازی به مردم آموزش داده شود.

وی با اشاره به اینکه ریزترین نقاط زندگی هر فرد و ضعف‌های اخلاقی رفتاری و فکری وی از طریق شبکه‌های مجازی قابل شناسایی برای دشمنان است، تاکید کرد: وقت گذراندن بیش از اندازه مردم کشورمان در فضای مجازی برای خانواده و جامعه بسیار آسیب آفرین است و موجبات ابتذال اخلاقی، کاهش محبت و رسیدگی خانواده‌ها به یکدیگر و طلاق را فراهم می‌سازد.

اینستاگرام و گوگل ۳۵۰ میلیارد تومان از سرمایه‌های کشور را خرج تبلیغات بدون مالیات می‌کنند

جاوید نیا با اشاره به اینکه اینستاگرام و گوگل هر کدام حدود ۳۵۰ میلیارد تومان از سرمایه‌های کشورمان را خرج تبلیغات بدون مالیات می‌کنند، اظهار داشت: فضای مجازی مشکلات دیگری مانند معضلات و ضعف کشور در زمینه‌های اقتصادی را نیز در پی دارد.

وی ابراز داشت: در طول سال‌های اخیر بسیاری از دانش آموختگان فناوری اطلاعات فارغ‌التحصیل شدند که زمینه کاری خوبی در همه کشورها دارد اما همین فضای مجازی بیگانه موجب می‌شود تا جوانان تحصیل کرده کشورمان در این عرصه بیکار باشند.

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور با اشاره به نمونه‌هایی از ضربه زدن فضای مجازی به وضعیت اقتصادی کشور تصریح کرد: نشریه «فارین پالیسی» چندی پیش اعلام کرد که راه‌اندازی چندین گروه سازمان‌یافته در فضای مجازی موجب بالا رفتن قیمت دلار و سقوط ارزش ریال بوده است.

اطلاعات نیمی از جمعیت ایران از طریق تلگرام در اختیار عوامل خارجی قرار می‌گرفت

وی با اشاره به اینکه سیاست‌گذاران کشورمان خود موجبات ورود تلگرام را با امضای قراردادهایی فراهم ساختند، تاکید کرد: ۴۰ میلیون نفر از کشورمان در این شبکه اجتماعی حساب داشتند و این بدان معناست که اطلاعات نیمی از جمعیت ایران به‌راحتی در اختیار عوامل خارجی قرار می‌گرفت.

جاویدنیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به قیام ۹ دی اشاره کرد و گفت: ما امروز در فضای مجازی نیز به یک حماسه ۹ دی دیگر نیاز داریم چراکه جزئیات زندگی مردم کشور ما در این شبکه‌ها در اختیار بیگانگان است.

بسیاری از مسئولان در ارتباط با فضای مجازی کم‌کاری‌هایی داشتند

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مسئولان در ارتباط با فضای مجازی به واقع کم‌کاری‌هایی داشتند، گفت: استدلال‌های بی‌اعتبار و بی مایه در ارتباط با ضرورت وجود این شبکه‌های بیگانه را باید کنار بگذاریم چراکه این شبکه‌ها شبیه گروگان‌گیری هستند که به راحتی و بدون نیاز به تهدیدی خاص اطلاعات مردم را در اختیار گرفته و به دشمنان ما ارائه می‌دهد.

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور تصریح کرد: برخی رفتاری دوجانبه در ارتباط با شبکه‌های غیرمجاز دارند، از یک سو فریاد ای وای از وجود فیلترشکن در تلفن افراد پیرو جوان سر می‌دهند از سویی وجود فیلترشکن‌ها را برای برخی افراد ضروری می‌دانند، همین افراد هستند که جلوی مقابله با این پدیده‌ها را می‌گیرند.

وی اضافه کرد: ما حتی طرحی ارائه کردیم که افرادی مانند دانشمندان کشور که نیازمند دسترسی به برخی سایت‌های خارجی هستند شناسایی شوند اما به بهانه‌های مختلف این طرح به تعویق می‌افتد و صحبت از عدم امکان ساماندهی آنها می‌شود.

برخی مسئولان با مردم شفاف نیستند

جاویدنیا با تاکید بر اینکه بر عکس این دیدگاه با توجه به تخصص جوانان کشور ما در زمینه فناوری اطلاعات امکان ساماندهی این اطلاعات به خوبی وجود دارد، ابراز داشت: در این زمینه برخی مسئولان با مردم شفاف نیستند و اعلام کرده‌اند که نمی‌خواهند این نرم‌افزارها را ببندند.

وی با ابراز این نکته که با راه‌اندازی شبکه اطلاعات ملی نیازی به بستن کامل اینترنت در زمان‌هایی مانند اغتشاشات اخیر نیست، بیان داشت: با ارائه نرم‌افزارهای ایرانی به‌همراه خدمات الکترونیکی و محدود کردن فیلترشکن‌ها نیازی به بستن اینترنت در دوران آشوب نبود.

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور اضافه کرد: باید از این مطلب درس گرفته و هرچه سریع‌تر این کنترل‌ها را برای مواقع حساس اعمال کنیم.

امکان جهانی کردن شبکه‌های تلویزیونی ایران وجود دارد

وی با بیان اینکه با وجود اینکه بارها دولت راه‌اندازی اینترنت ملی و فیلترینگ هوشمند را وعده است اما در عمل شاهد تلاشی برای این مسئله نیستیم، تاکید کرد: ما حتی امکان جهانی کردن شبکه‌های تلویزیونی خود را داریم به نوعی که می‌توانیم با امکانات و زیرساخت‌های کنونی کشور حتی شبکه پرس.تی.وی را در دیگر کشورها نمایش داد.

کد خبر 4811105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha